Sådan rammer du arbejdsmarkedet med den største sikkerhed

a12

Er du ved at være der, hvor du skal forvilde dig ud på arbejdsmarkedet? Ikke bare et studiejob eller det der job, du havde i dit sabbatår, men det rigtige og seriøse job, der altid har ligget og ventet.

Hvis du er på vej derud, så vil du nok sætte pris på at få et tip eller to med på vejen. Du vil nødigt stå i en situation, hvor du ikke har sat dig nok ind i de betingelser, du er ansat under. 

Og hvad nu, hvis du en dag bliver fyret fra den ene dag til den anden, får du så kompensation? Får du dagpenge? Kommer du på kontanthjælp eller hvordan fungerer det? 

Solidaritet

En a-kasse er ikke bare en god ide 

En a-kasse er absolut nødvendigt. Hvis du pludselig står og er udenfor arbejdsmarkedet, fordi en pandemi rammer hele jordkloden, og du ikke længere kan beholde dit job, så sætter a-kassen til. 

I første omgang af pandemien pumpede regeringen en masse penge ud til de virksomheder, der blev hårdt ramte. Men i anden omgang blev der afskediget en masse ansatte. Og hvad gør de ansatte så. 

Forhåbentlig er de alle sammen medlemmer af en a-kasse. Der kan de både få hjælp til deres situation, og de får økonomisk hjælp i en vis periode. 

Hvornår du er dagpengeberettiget, kan du læse mere om på a-kasser. Her kan du også finde en a-kasse, der passer til dig, og som du kan føle dig tryg ved, når du starter på dit nye job. 

Pensionist

Fagforening og generel hjælp på arbejdsmarkedet

En anden rigtig god hjælp, når du starter på arbejdsmarkedet, er en fagforening. Og lige præcis en forening, som dansk magisterforening vil være et rigtig godt bud. 

De er ikke bare en fagforening, der hjælper dig, når du har penge i et arbejde, de tager dig med i hånden fra første studiestart. 

Du har muligvis hørt om den på en introdag. Og i tilfælde af, at du ikke hørte efter, så gå ind på deres hjemmeside. 

De hjælper dig både til at finde ud af, hvad din rettigheder er, hvor meget du skal have i løn og hvordan du kan styrke dine kompetencer. De holder jævnligt arrangementer, du kan deltage i, så du får rig mulighed for at styrke din faglighed. 

Det kan være en hård nyser at omsætte sin viden til erhvervsmæssig kunnen, men med en god forening kommer du et godt stykke af vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *