De voksne kan også være bange

a12

At være bange er ikke kun for børn. Voksenlivet byder også på mange ting der kan virke skræmmende. Det er måske ikke længere monsteret under din seng du er bange for, men det kan være jobsamtalen der gør dig nervøs. En panikangst der breder sig når du skal til eksamen, katastrofetanker, stress eller depressioner der pludselig rammer dig.

Alt sammen noget som langt de fleste voksne har prøvet, og alt sammen noget du kan få professionel hjælp til. Her får du 3 gode råd til at få styr på det mentale når voksenlivet pludselig rammer.

Ensom

Få styr på dine prioriteter

Ingen kan alt, og selv om du gerne både vil have tid til venner, familie, fritidsinteresser, at passe hjem og job, tage til fester osv. Så vil det til tider være nødvendigt at prioritere og ikke mindst at fravælge.

En af de ting der ofte kan ramme unge mennesker der lige er trådt ind i livet er “FOMO” Fear of missing out. En følelse af at alle andre lever livet meget mere spændende, og at du går glip af ting. Derfor har du svært ved at slappe af, og bliver utilfreds med dit eget liv.

Du kan få hjælp til at håndtere FOMO hos en erfaren psykolog, og lære at sætte gode prioriteter og valg for dig selv.

Undgå stress

Er du på s.u. kan det kræve en ekstra indsats at få økonomien til at hænge sammen. Derfor arbejder mange unge også ved siden af studierne, men når der også skal være tid til at have det sjovt og se andre mennesker kan det nemt ende med at du bliver stresset.

Der er mange ting du selv kan gøre for at undgå eller modvirke stress, men hvis du ikke handler på faresignalerne, kan det medføre mere alvorlige problemer, og det er derfor vigtigt at søge hjælp i rette tid.

beslutninger

Få hjælp til at vælge

For 50 år siden var der slet ikke så mange valg som i dag. Efter endt uddannelse var næste skridt ofte familielivet, i dag er verden helt anderledes. Der er mulighed for at rejse verden rundt, gøre karriere, specialisere sig inden for alverdens områder og meget mere.

Det kan både være skræmmende og svært at vide om man nu har valgt rigtigt. Du kan med fordel gøre brug af en karrierevejleder eller en psykolog der kan lære dig at mærke efter og finde ud af om du er på rette vej. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *