Børn kan være en del af det at blive voksen

a12

Et tidspunkt, hvor man for alvor kan begynde at føle sig voksen, er, når man selv begynder at få børn. Der følger et vist ansvar med, som man er nødt til at være voksen for at kunne håndtere. Samtidig skal man også sørge for at være et godt eksempel overfor sine børn, så de vokser op med en god rollemodel. For mange mennesker er det at få børn altså en stor del af det at blive voksen, men hvad kræver det egentlig?

Bliv mentalt klar

Når man finder ud af, at man skal have et barn, kan man lige så godt begynde at vænne sig til tanken om, at ens liv snart vil blive styret af en miniudgave af en selv. Det er ikke sikkert, man altid selv kan bestemme, hvornår man skal sove eller spise. Pludselig får man ansvaret for et andet menneskes liv – et andet menneske, der ikke kan noget selv.

Alt dette kræver lidt mental forberedelse at blive klar til, og dette barn vil, for de flestes vedkommende, være en del af livet resten af ens liv.

mental sundhed

Bliv fysisk klar

At få et barn kræver også nogle fysiske forberedelser. Barnet skal bl.a. have bleer, tøj på kroppen, et sted at sove og mad at spise – for bare at nævne nogle af de få ting, der er væsentlige.  Efterhånden som barnet bliver ældre, vil det blive ved med at have brug for visse ting, men samtidig også få brug for visse nye.

Et barn vil f.eks. ofte få brug for en cykel og mange vil også have godt af at få noget legetøj at lege med. Der findes rigtig meget forskelligt legetøj til børn – både til udendørs og indendørs. Er man på udkig efter legetøj til børn, kan man f.eks. tjekke siden her ud og blive inspireret.

Et barn kræver altså en del forberedelser inden og også en del arbejde i mange år efter, det er blevet født. Hvis man ikke er voksen, inden man får et barn, er der altså flere grunde til at blive det, når man får det. God fornøjelse med voksenlivet – og børneopdragelsen, hvis du engang skal til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *