Sådan sparer du en formue på bøger!

a12

Hvis du elsker at læse, så ved du også, at litteratur generelt er dyrt. Lige meget om det er gamle eller nye udgivelser, så kommer man hurtigt til at betale 200 eller 300 kroner for en bog, hvis den skal være i ordentlig kvalitet. Heldigvis behøver man ikke spenderer en formue på litteratur, hvis man elsker at læse. Der er nemlig en måde, hvorpå man kan spare en formue på bøger! 

Så kan du få flere bøger for samme penge, og du kan endda være heldig at finde sjældne udgivelser, i høj kvalitet, billigt. 

læsende kvinde

Køb dine bøger brugt!

Tricket er, ganske enkelt, at købe din litteratur brugt. Når du køber brugte bøger, kan du få bøger, der normalt koster 300 kroner, helt ned til 20 kroner. Du giver med andre ord mindre end en 10 del for den samme bog, bare fordi andre har haft den i hænderne før dig. Det er ikke kun gamle bøger du kan finde billigt på antikvairer. Du kan også snildt finde ny og dansk litteratur, såsom Jussi Adler Olsen eller Lars Kepler. Du kan blandt andet finde billige brugt bøger på Bøger med mere, som har et stort udvalgt af forskellig brugt litteratur. Nu hvor du i stedet for at give 200 kroner for en bog, kun skal give 30, kan du også godt forkæle dig selv og købe lidt flere bøger. Du kan for eksempel sætte et budget på 150 kroner, og så købe 4 eller 5 bøger til denne pris. Du kan også begynde at udforske sider af litteraturen, som du ikke før har set. Nu hvor bøgerne nærmest ikke koster noget, kan du prøve at købe et par bøger af en forfatter du ikke før har læst. Du kan for eksempel prøve at give dig i kast med klassiske værker, såsom Herman Bang eller Karen Blixen. 

antikvariat

Brugte bøger er bedre for miljøet 

Forlagsbranchen er ikke den mest klimavenlige branche i verdenen. Det kræver meget papir, blæk og maskineri at trykke bøger, og det betyder også at der skal fælles mange træer for at dække behovet. Når du køber brugte bøger, så bidrager du ikke til forlagsbranchen Co2 aftryk, og kan med god samvittighed lade din læselyst få frit løb i de mange brugte og billige bøger. Hvad end du søger fag- eller skønlitteratur, er du nærmest garanteret at finde noget litteratur der falder i din smag på Bøger med mere. Du finder ikke kun et bredt udvalg af skønlitteratur og krimier, men også et bredt udvalg af faglitteratur. Du kan altså også være heldig, at finde et par bøger som du skal bruge til din studiestart. Der er altså mange grunde til at kigge sig om efter brugt litteratur, hvis man godt kan lide at læse. Man sparer, for det første, en mindre formue når man ikke køber nytrykkede bøger. Man kan jo bruge de sparede penge på, at udforske sin litterære smag, og give sig i kast med noget litteratur man ikke før har læst. Derudover er man mere klimabevidst, og medvirker til mindske Co2aftrykket fra forslagsbranchen når man investerer i brugte bøger. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *