Sådan finder du et lån for dig

a12

Der er tidspunkter i enhver persons liv hvor det kan være svært at få det månedlige budget til at hænge sammen. I den forbindelse kan det selvfølgelig være relevant at vide hvordan man kan tage et lån der passer til ens omstændigheder.

Hvor mange penge har du brug for?

Skal du tage et banklån?

Inden vi kommer så langt, er det dog mindst lige så vigtigt at vide, hvordan man finder og vælger det rette lån. Ikke mindst på grund af internettet er der nemlig dukket et væld af lånemuligheder frem. Det er dog langt fra dem alle, der er hverken troværdige eller relevante for dig. Først og fremmest bør vi derfor skelne mellem de lån, du kan tage online, og så de lån du kan tage gennem klassiske pengeinstitutter såsom banker. 

Hvis du skal en tur forbi banken, skal du først og fremmest være klar til at svare for din sag, og så skal du være beredt på en længere proces. Generelt udlåner bankerne nemlig kun større beløb til konkrete formål såsom køb af hus eller bil. Derudover laver de stort set kun lån med sikkerhed, hvilket vil sige, at du for eksempel lover dem huset, du køber, hvis ikke du kan betale lånet tilbage. Det betyder dog også, at gebyrer og renter på lånene er forholdsvist fordelagtige, og at tilbagebetalingen er lang. Hvis du altså prøver at passe en bil, et hus eller en virksomhed ind i det månedlige budget, kan et banklån være det helt rigtige valg.

Lån online

Online lån – Masser af muligheder

Handler dine pengeproblemer i stedet om væsentligt mindre beløb, kan du sagtens nøjes med at tage et lån online. De lån du kan tage online, er nemlig som regel væsentligt mindre, og så er tilbagebetalingen væsentligt hurtigere. Derudover er de som regel også uden sikkerhed, hvorfor renten er så meget desto højere. Udlåneren skal trods alt være sikker på at få sine penge tilbage på en eller anden måde.

Det første du bør kigge efter, når du er på udkig efter et lån online er derfor også renten samt den såkaldte ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er et mål der samler gebyrer, renter og andet, så du nemt kan overskue omkostninger forbundet med lånet. Vær dog også opmærksom på, at ÅOP ikke er den endegyldige rettesnor. Der kan for eksempel sagtens være gode lån, der er rentefrie de første fem måneder eller lignende. Hvis du kan betale sådan et tilbage inden for 5 måneder, har du gjort en god handel uafhængigt af ÅOP. 

En anden del af at lede efter det bedste lån online er derfor at lede efter den slags tilbud. Dem bliver der heldigvis flere og flere af, for der er stor konkurrence på det online lånemarked. Det er heldigvis til din fordel, når du skal finde dit lån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *