Kom i hus med indretningen i dit første hjem

a12

Skal du snart flytte hjemmefra og dermed til at i gang med alt, hvad voksenlivet indebærer? Når man flytter væk fra sine forældre, kan det sammenlignes med, når fugleungerne skubbes ud af reden. Du må lære at klare dig selv – uden dine forældre. Det er sådan, man for alvor bliver voksen. 

Hvis du har fundet et værelse, en lejlighed eller noget helt tredje, som du skal flytte ind i, så er der nogle tips, som kan være gode at kende. Det er nemlig vigtigt, at du får indrettet dit hjem, så du synes, der er hyggeligt at være. Læs mere her om, hvordan du kommer i hus med indretningen i dit første hjem. 

Spisestue

Værelse eller lejlighed?

Det er selvfølgelig ikke helt ligegyldigt, hvor det er, du flytter hen. Der er en verden til forskel i, hvor meget arbejde der skal gøres i forhold til indretningen alt efter, om du flytter ind på et værelse eller i en lejlighed. Det har også betydning, om du skal bo alene eller sammen med andre. 

Hvis du skal bo sammen med andre, er det selvfølgelig vigtigt, at I får indrettet jeres hjem på en måde, som I alle sammen synes er god. Det er et sted, hvor I er flere, der skal være og bo, og derfor må I gøre en ekstra indsats for, at I alle synes, der er rart og afslappende i hjemmet. 

Hvis du skal flytte ind på et enkelt værelse i fx et kollegie eller kollektiv, så er det måske ikke nødvendigt, at du tager ud og køber en masse nyt. Til gengæld kan du komme til at mangle nogle ting, hvis du skal indrette en hel lejlighed. 

Fællesarealerne er vigtige

Hvis du skal flytte i lejlighed sammen med en eller flere andre, så er det vigtigt, at I får indrettet nogle fine fællesarealer. I bør prioritere at få ordnet jeres stue, spisestue og køkken, da det er her, I allesammen vil komme til at bruge meget tid sammen. 

Det er især vigtigt med et sted, hvor I kan samles om de fælles måltider, hvis I har tænkt jer at spise sammen. Måltiderne er noget, som i mange familier ligesom samler alle familiemedlemmerne. Dette kan de også være med til at gøre hos jer. Sørg derfor for at få anskaffet jer et godt spisebord og nok stole. I kan fx kigge på disse forskellige plankebordstyper. Plankeborde er nogle solide borde, som fås i mange forskellige varianter.

Plankebord

Sæt tid af

For at være sikre på, at du/I kommer i hus med indretningen, er det vigtigt, at du sætter tid af til at gøre dit nye hjem i stand. Ofte skal man et par gange i Ikea, der skal pakkes ud, og diverse hylder skal samles og lamper sættes op. Dette kræver alt sammen både tid og energi, og det er vigtigt, at du prioriterer at bruge denne tid og energi. 

Det er også altid vigtigt, at du holder humøret højt, og synes det er sjovt med indretningen for at opnå det bedste resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *