Kom skadedyrene til livs uden brug af biocider

a12

Måske har du oplevet at have skadedyr som f.eks. skægkræ, sølvfisk, bananfluer, møl eller væggelus i hjemmet.

I så fald ved du også at de er svære at komme af med, derfor er der mange der griber til insektsprays og diverse andre kemikalier, men mange af disse produkter indeholder biocider som kan være skadelige for mennesker og andre levende organismer.

Derfor får du her i artiklen en række råd om hvad du kan gøre i stedet for.

Vil du gerne undgå biocider skal du dog være opmærksom på at nogle produkter til private også kan være behandlet med biocider. Det kan f.eks. være produkter der er sved og lugtafvisende.

Sådan bekæmper du

Forskellige skadedyr kræver forskellige bekæmpelsesmetoder, herunder kan du se lidt om hvad der kan anbefales til de forskellige slags:

  • Sølvkræ og skægkræ – Undgå fugt i hjemmet. Støvsug og gør rent. Få varmet huset godt op. Pak tørre madvarer ind i lufttætte beholdere
  • Bananfluer – Sørg for at holde køkkenet rent, undgå overskåret frugt, åbne madvarer og beskidt opvask på bordet. Lav evt. en bananflue fælde, eller anskaf en kødædende plante.
  • Tøjmøl – frys tøjet ned, støvsug og rengør alle skabe og vægge i rummet
  • Madmøl – Undgå vask da det skaber fugt – men støvsug i stedet alle skabe, smid alle befængte varer ud og hold nye tørvarer i lufttætte beholdere. Gentag flere gange
  • Rotter og væggelus – Disse to skadedyr er meget svære at komme af med selv og kræver ofte direkte bekæmpelse af en skadedyrsbekæmper. Ved rotter skal kommunen også kontaktes.

Hvis du bruger biocider

Kommer det alligevel så vidt at du ikke synes der er anden udvej end at gribe til insektmidlerne, så husk at tjekke brugsvejledningen på etiketten grundigt.

Når du håndterer biocider er det derudover vigtigt at vaske hænder efter brug og sørge for god udluftning.

Emballagen fra det tomme insektmiddel skal bortskaffes korrekt, læs evt. på etiketten om bortskaffelse eller spørg på genbrugsstationen ved tvivl.

Biocider skal altid opbevares utilgængeligt for børn.

Køb kun Biocider der er godkendt i Danmark af miljøstyrelsen. Du kan til enhver tid. finde de godkendte produkter på miljøstyrelsens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *