Vælg udviklende og kropsligt legetøj til dine børn

a12

Legeting og -tøj er altid populært blandt børn. Det bidrager til læring og udvikling og ikke mindst udvikling af børns fantasi. 

Færdigheder

For at børn udvikler sig sundt, er det vigtigt, at de har adgang til bevægelse og leg. For børn lærer gennem leg og kroppen herunder gentagelser. Dog skal læringen foregå på barnets stadie, således at det bliver små succeser, de oplever. Det må samtidig også gerne være sjovt og indeholde kreative elementer. Hvilket legetøj sagtens kan bidrage til i form af kombination af flere forskellige legeting eller andet tilbehør. Heraf øges gradvist deres færdigheder som f.eks. koordination som ses ved at lægge puslespil eller at lege jorden er giftig.

Lad dit barn bruge sin fantasi til gavn for dets udvikling

Kropsligt børnelegetøj 

Det at børnene kan bruge deres krop aktivt i deres lege er sundt er for dem i deres udvikling. Det får deres sanser i spil og bidrager til indadrettet læring. Både kropslige bevægelser, men også justering heraf. Dertil kan kropslig leg udvikles gennem andet lege tilbehør, hvor elementer som omsorg og pasning også er indeholdt fantasifuldt kropsligt børnelegetøj. Det bidrager til medfølelse og empati, som er en vigtig og sund egenskab i at være menneske. Og det må man gerne lære sine børn, så de forstå vigtigheden i et godt, sundt og udviklende venskab. For gode venskaber kan vare hele livet, trods man er forskellige steder i sit liv.   

Brug af børns fantasi 

Fantasi er et vigtigt element i børns verden. Det bidrager til deres udvikling i deres legeaktiviteter og styrker deres kreativitet. Begge elementer gør at deres lege udfoldes i eventyrlige lege, hvilket dertil kan understøttes aktivt af voksne. 

Legetøj til udendørs brug

Dertil gør det heller ikke noget, at børns legetøj også kan benyttes udendørs. En kæphest kan bruges inde som ude, hvilket også gør det sjovt at lege udendørs også sammen med sine venner. Måske vennerne også har en, så de kan lege en herlig hesteleg sammen. Her kan naturen nemlig ligeledes inddrages, hvoraf legen kan udfolde sig til stald opbevaring, foderrum, ridebane og ja, hvad deres fantasi lyster og udfolder sig til. 

Kropslige lege med eller uden legetøj er sundt for børn

Udeliv og udeaktiviteter er sundt for børn 

Naturen er helse for børn. Det er ligeledes her, de kan udfolde sig kropsligt til gavn for deres sundhed. Ligeledes er den friske luft givende for dem. Så lad endelig dit barn lege udendørs også med dets legetøj. Skulle det ske, at det bliver lidt beskidt, så kan det altid tørres af med en fugtig klud eller vaskes hvis nødvendigt. 

Legetøj indeholdt fornuft

Mange børn i dag har meget legetøj. Det kan være en god ide at bytte ud i det eller sælge det, ens børn ikke længere anvender. Heraf bliver det også mere overskueligt for dem at lege med det de har stående. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *