Nyd livet som voksen

a12

Når man går fra teenager til voksen, er der mange ting, man skal vænne sig til. Når først man er flyttet hjemmefra, kommer der nemlig nye former for ansvar, som kan vende op og ned på ens vaner. Men bare rolig; du mister ikke alle livets glæder ved at blive voksen. Du bliver faktisk introduceret til mange nye!

familie

Med familien

Der er mange, der oplever, at de får et bedre forhold til deres forældre, når de først er flyttet hjemmefra. Det kan godt lyde lidt bagvendt, da du kommer fysisk længere væk fra dem, men du bliver typisk tættere med dem. Det er blandt andet fordi, I vil kunne relatere til hinanden bedre, da du nu står over for ”voksne” udfordringer, såsom at betale regninger og have et job. Derudover vil der ikke være den slags problemer, som kan opstå, når et ungt menneske er klar til at flytte hjemmefra, men stadig bor hjemme. Når I ikke længere bor under samme tag, er der dermed plads til de forskelligheder, som I eventuelt har. 

Med vennerne

Der er uden tvivl også mere frihed, når man er blevet voksen og flyttet hjemmefra. Dine forældre er der ikke til at se alle dem, der besøger dig, og du kan være sammen med dine venner uden at tænke på, om dine forældre bliver forstyrret af dem. Du kan sagtens invitere dine venner forbi til en øl eller måske endda gin and tonic, hvor du ikke behøver at tage hensyn til hverken søskende eller forældre. Du kan arrangere brætspilsaftener og fester uden dårlig samvittighed over, at det skulle forstyrre din familie. Selvfølgelig vil du have naboer i stedet for, men det er trods alt stadig mere frihed end ved dine forældre.

Venner med drinks

På egen hånd

Nu får du også muligheden for at gøre de ting, som du ikke måtte som barn! Det er de små ting, man skal sætte pris på. Hvis du har lyst til at bygge en hule og sove i den, kan du gøre det. Hvis du en enkelt aften har lyst til at spise kage eller is til aftensmad, så kan du gøre det; der er ingen til at stoppe dig. Det kan føles som små, fjollede ting, men nogle gange kan de mindste ting gøre den største forskel. Det vil være med til at hjælpe dig nyde din selvstændighed, uden at glemme den person, du var som barn. På den måde kan du tage barndommens glæder med ind i voksenlivet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *