Sådan får du skabt overblik i hverdagen

a12

Som ny udeboende studerende, er det vigtigste, hvis du spørger mange andre studerende, at man har et overblik over de daglige gøremål, som man pludselig står overfor. Konsekvensen ved ikke at have styr på opvasken, vasketøjet, bilen, lejligheden osv. det er at man glemmer at bruge tid på sit studie. 

Nedenfor finder du lidt tips og tricks til, hvad du kan gøre for at skabe overblik og finde ekstra tid til dit studie. 

Lasagne

Lav faste rutiner 

Det at lave faste rutiner lyder måske ikke så effektivt, men det er det. Hvis man f.eks. gør det til en vane at man støvsuger hver torsdag, så hænger man også sig selv op på det. Ved at lave faste rutiner, så går der lige pludselige ikke 3 uger, hvor man ikke har støvsuget, fordi man ikke har tænkt over at det er blevet beskidt.

En helt anden fordel ved at støvsuge jævnligt, det er at det giver en dejlig tilfredsstillelse i kroppen over at have en pæn og ren lejlighed. Hvis man har meget læsning hængende over hovedet, så hjælper en beskidt og rodet lejlighed bestemt ikke på at danne mentalt overskud og overblik.  

Lav mad til flere dage i stressede perioder

Kylling og ris, lasagne, eller hvad du lige foretrækker. Det er altid en god idé, at lave store portioner, når du laver mad. Grunden til at det kan være en ægte ”life saver”, det er fordi at man i stressede perioder, med mange eksaminer eller afleveringer, ikke orker at lave mad. Derfor kan det være utrolig rart at have lidt ekstra lasagne i fryseren til en dag hvor man er lidt presset med tid. 

I øvrigt, så er det også sundt for dig at lave din egen mad fremfor at ty til den lette løsning, som fastfood eller det lokale pizzeria. 

Få ordnet ting der i stykker med det samme

Hvis du har en vask, cykel eller bilrude, som er i stykker, så se at få ordnet det hurtigst muligt. Reparationer er irriterende at have hængende over hovedet, og ved at udskyde dem, så danner man blot mindre overblik i hverdagen. 

Hvis du f.eks. har et stenslag i bilruden, så kan det faktisk hurtigt fikses. De fleste stenslag kan faktisk udbedres uden at udskifte hele ruden. Det er bare vigtigt at få ordnet det hurtigst muligt, således at støv og urenheder ikke ødelægger ruden yderligere.

Du kan altid kontakte en fagmand hos https://autoglasmanden.dk/, hvis du oplever bøvl med bilen. 

Bilrude

Vær disciplineret med din tid

Generelt handler det om at være disciplineret med sin egen tid. Når man lige er flyttet hjemmefra, så er det selvfølgelig en enorm stor fristelse at gå i byen og hygge sig med vennerne. Det skal der selvfølgelig også være masse af plads til, det er trods alt en af goderne ved at være flyttet hjemmefra. 

Men det er bare vigtigt også at have styr på sit studie. Når man bor alene, så er der ikke nogen til at hjælpe en, og man kan nemt komme til at undervurdere, hvor meget tid det kræver at holde styr på alt det praktiske nævnt ovenfor. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *