Sådan vælger du det rette plankebord til indretningen

a12

Skal du til at indrette din bolig, og har du overvejet, om du skal have et plankebord i denne forbindelse? Det er ikke så mærkeligt, hvis det lægger til overvejelse, for det er et bord, der virkelig har fundet en plads i mange danske hjem. Men selvom der er mange, der har plankeborde, så kan plankeborde se ud på mange forskellige måder. Derfor er der nogle ting, det kan være fordelagtigt for dig at overveje, inden du køber dit plankebord. Det kan du blive lidt klogere på, hvis du læser med i denne artikel. 

arbejde, afslapning, kage, tallerken, bord, kop

Hvor stort skal det være?

Noget af det første, du med fordel kan tage stilling til, er, hvor stort dit plankebord skal være. Man kan få plankeborde i mange forskellige størrelser, og mens det er rart, at der er meget plads, så er det klart, at der også skal være plads til selve møblet i rummet – uden at det ser dumt ud. Det skal også være sådan, at der er plads til, man kan bevæge sig rundt. Det er faktisk så heldigt, når det kommer til plankeborde, at man selv kan være med til at bestemme størrelse, så man kan være sikker på at få en størrelse, der er skræddersyet til ens hjem. Det kan du se mere om på https://plankebord.dk/,

Hvilken nuance skal det være?

Plankeborde er naturligvis lavet af planker, men disse kan se ud på mange forskellige måder. Man kan både få planker i de lyse og mørke nuancer, og her må du afgøre med dig selv, hvad der passer til din personlige stil. Hvis du har et meget stort rum, hvor bordet skal placeres i, så kan det se fedt ud med at bord i en mørk nuance. Har du derimod en mindre stue, så kan det godt få den til at se mindre ud, hvis man sætter et tungt og mørkt bord derinde.

Hvilke ben skal der til?

Du kan også med fordel tage stilling til, hvilke ben du godt kunne tænke dig, at dit plankebord havde. Her er der igen rigtig mange forskellige, man kan vælge mellem, og de kan alle sammen være med til at give nogle forskellige udtryk. Det er personligt, hvad man synes, det er pænt. Derfor kan du godt bruge lidt tid på at finde frem til lige netop de ben, der passer perfekt til din personlige smag. 

gave, overraskelse, bord, sløjfe

Hvilken træsort skal det være?

Det kan også være en fordel at overveje, om der er en bestemt træsort, man godt kunne tænke sig. Der kan være fordele og ulemper ved de forskellige trætyper, men når man har et plankebord, så skal man regne med, at der altid vil komme et tidspunkt, hvor det er nødvendigt, at man behandler det med noget træbeskyttelse. Når du gør dette, så skal det for det meste have det over flere omgange, og her er det vigtigt, at du sørger for, at det er helt tørret ind, før du tilføjer mere. Det er heldigvis hverken svært eller dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *