3 tegn på, at du bør overveje alkohol afvænning

a12

At indrømme et alkoholproblem kan være skræmmende. Det er et stort tabu der ofte forbindes med at have fejlet som menneske, og ordet alkoholiker har ofte en nedværdigende klang.

Men man behøver ikke nødvendigvis at være alkoholiker for at søge hjælp, jo tidligere i processen man får hjælp, jo nemmere kan afhængighed af alkohol nemlig behandles.

Hallucination

Bliver du ramt af abstinenser

Hvis du over længere tid har haft et jævnt alkoholforbrug, kan du opleve meget alvorlige abstinenser hvis du ikke øger dit forbrug, eller hvis du prøver på at stoppe selv. I det tilfælde er det nødvendigt at opsøge professionel hjælp til afvænning. Nogle abstinenser kræver akut behandling mens andre kan behandles ambulant. 

Du skal opsøge akut hjælp hvis du oplever: 

  • Kramper
  • Alvorlige rystelser
  • Hallucinationer
  • Delirium (Forvirring, angst, vrangforestillinger, mistet sans for tid og sted)

Når alkohol er et værktøj

Alkohol får ofte folk til at slappe af og blive i godt humør, og det er ok at drikke fordi det er hyggeligt, og man har lyst til at opleve den gode stemning. Men hvis alkoholen bliver et dagligt værktøj til at håndtere og regulere dine følelser og evt. stikke af fra svære følelser, så er det et advarselssignal. Du bør derfor overveje risikoen for at du har et problem, og bør i det mindste opsøge anonym rådgivning.

Du behøver ikke nødvendigvis at drikke dig fra sans og samling for være alkoholiker, men det handler mere om måden du drikker på, hvorfor og hvornår.

Vinflasker

Når du ikke kan stoppe eller undvære alkoholen

Hvis du selv har overvejet at stoppe, men det ikke er lykkes, så er det på tide at anerkende at der er et problem, og at du derfor bør søge hjælp.

Det kan også være at du har opdaget at du ikke selv bestemmer hvornår den næste øl skal åbnes, eller det næste glas rødvin skal hældes op. I det øjeblik du mister din frihed til selv at vælge, fordi du enten oplever at blive vred, utilpas eller på anden måde ustabil eller ude af stand til at klare en almindelig hverdag uden at indtage en eller flere genstande så er det på tide at overveje alkohol afvænning. 

At opsøge hjælp kan være utrolig svært, men ifølge sundhedslovens § 141 har alle ret til anonym og gratis hjælp, det kan være med til at gøre det lidt lettere at opsøge den nødvendige hjælp – selvom det virker svært.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *