Sådan sparer du op til ferien

a12

Som voksen vil du opleve at have mindre ferie til rådighed end da du gik i skole. Du har nemlig kun 6 ugers betalt ferie, alt efter din overenskomst og andre vilkår på dit arbejde.

Så når ferien endelig kommer, så skal den helt sikkert bruges fornuftigt, men hvordan får du lige råd til at tage på ferie når du selv skal stå for alle regningerne til hverdag også.

Det får du 3 gode tips til her i artiklen.

lommeregner

Vælg din destination med omhu

Jo mere du skal spare op til din ferie, jo sværere kan det selvfølgelig blive. Så det bedste er at gå efter at få så billig en ferie som muligt, hvis du vil gøre det nemt for dig selv at spare op.

Derfor skal du til at starte med tænke over din destination, for der er stor forskel på hvor mange penge du skal bruge alt efter om du vil på cykel-selv-ferie i Karrebæksminde eller på en dyr luksus ferie i Las Vegas. 

Så en god ide er at starte med din at vælge din destination for derefter at finde ud af hvor mange penge du så skal lægge til side for at det kan lade sig gøre.

Læg et budget

En anden måde at få råd til ferie på, er at starte med at lægge et budget, og så se hvor meget du kan undvære til en opsparing hver måned.

Når du så har styr på det, så kan du jo hurtigt se hvad du kan tillade dig at rejse for når ferietiden kommer.

Der findes en masse forskellige sparetips rundt om på nettet, så du kan se hvordan du med små ændringer kan frigive endnu flere penge på dit budget hver måned.  

Hygge på camping

Benyt dig af de mange gratis muligheder

Der findes masser af gode muligheder for at få gratis oplevelser både her i Danmark, men også i udlandet.

Prøv f.eks. at bytte dig frem til en lækker feriebolig, hvis du selv bor i et attraktivt område hvor andre ønsker at holde ferie.

Du kan også slå telt op gratis mange steder, både i Danmark og udlandet.

Vil du gerne rejse langt så billigt som muligt, så findes der masser af samkørsels tjenester som f.eks. Go-more, også i udlandet.


Der er også mulighed for at deltage som frivillig til mange af sommerens festivaler i hele landet, så skal du selvfølgelig arbejde lidt for opholdet, men du får som ofte gratis mad og drikke, samt fri til at deltage på festivalen når du er færdig med din vagt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *