Husk disse tips før du skriver din egen festsang

a12

En festsang man selv har sat sit præg på har stor betydning for gæster og vært. Der er ingen grænser for, hvordan man kan få designet en festsang – eller hvordan man kan designe den, hvis nu man gerne vil skrive den selv. 

Før man går igang med at skrive sin egen festsang er der et par tips der er gode at huske på. 

fest lokation

Man skal ikke være bange for at lave sin egen festsang

Festsange er en gammel tradition i Danmark, som er helt specielt. Der findes lige så mange varianter af festsange som der gør mennesker og festlige lejligheder. Hvad end den er bygget på et hip hop omkvæd fra USA eller en gammel dansk melodi. Så er det første man bør huske, før man overhovedet går igang – der ikke er så mange stramme regler. Kun nogle små fif. 

Start festsangen med at ramme den rigtige personlighed 

Der er for det meste stor forskel på at skrive en festsang til en ældre farfar eller en søster på 20 år. Alderen må man godt tage med i betragtningen for både udvalg af melodi og tekst til sin sang. Men en på 20 er ikke den samme som en anden person med samme alder. Det er stor individuel forskel på, hvilke detaljer den ene eller anden person ønsker der bliver sunget om. Man kan tage rigtig mange forskellige emner med i en festsang, bare man husker på hvem det er man synger om og hvad denne person foretrækker. 

festlig lejlighed

Skriv alle tanker ned om personen på et stykke papir

Et godt sted at starte med en festsang er simpelthen at sætte sig ned og skrive en masse stikord. Helt tilfældige ting man lige kommer i tanke om når man tænker på personen. Det handler ikke om at skrive sætninger til sangen i dette moment, men blot putte alle de ord man kan komme i tanke om relateret til personen ned på papir. Det kan hjælpe at spørge venner og familie og eventuelt kigge fotos igennem. 

Sangen kan laves når man har fundet den røde tråd

Når man er kommet så langt at man har en bunke af beskrivende ord, så kan man begynde at tænke over, om der er en rød tråd. Hvad er temaet for sin sang. Hvad vil man gerne sige?

Det er det sidste man behøver at have på plads, før man går i gang med at skrive festsangen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *