Venter I barn – forbered jer på det lange forløb

a12

Fra den positive test og det første besøg hos fertilitetslæge, til at baby lige pludselig begynder at vandre rundt, skal mange skridt tages. Det bliver en lang, sur og sjov rejse, som I sammen skal ud på. 

Ligesom alle andre opgaver i parforholdet, må I gøre klar over for hinanden, hvordan det skal forløbe bedst muligt. Det giver ingen mening at ligge sig ned på jorden og bare give op. 

Nu er I her sammen og må holde sammen på forholdet ikke bare for jeres, men for barnets skyld. 

baby

Tag de ”sjove” opgaver først

I starten er følelserne helt overvældende. I starten er det en lykkelig nyhed, som skal fejres. I skal på tur rundt til forældre, venner, bedsteforældre og andet familie. 

Hele vejen rundt er der lykønskninger og måske endda gaver. 

Herefter kommer så hverdagen. Nu er du faktisk gravid, og det skal I lære at leve med. Der kommer op- og nedture, dem skal I være forberedte på. 

En sjov og rar måde at komme i gang med et planlægge og snakke om forløbet er ved at shoppe f.eks. en ventejakke. I skal købe eller arve en masse ting pludselig. 

Nu er det sådan med shopping, at det giver endorfiner til hjernen, som hjernen arbejder med. Når der bruges penge og nye genstande erhvervet, får vi en lykkefølelse. Lykkefølelsen giver en lidt bedre og mere behagelig stemning, når I skal planlægge forløbet. 

Læs en bog og forhør dig

For planlægning er der behov for. 

Det er ingen leg at blive forældre, det vil ingen forældre hævde. Der er dage, uger, måneder, hvor det hele virker surt, besværligt og en smule underligt. Alting forandrer sig, og I har ikke længere magten over jeres forhold og samvær. Der er altid baby. 

Når I overlader baby til jeres forældre, søskende eller venner, er baby der stadigvæk. Inde i hovedet svæver den rundt. I kan have en romantisk aften bare jer to. I få sekunder kan I måske tænke på bare jer to. Men det næste sekund er den store baby tilbage i jeres tanker. 

Det er en kæmpe mundfuld. Og skal det hele fungerer hele forløbet igennem, må I gøre jeres forarbejde. 

Babybøger kan købes i massevis. Hvis de hjælper jer, skal de købes. Hjælper de ikke, men har derimod en stressende fornemmelse, så undlad. 

Tag også at bruge alle de råd I kan få fra venner, familie og forældre. Det er ikke alle råd, I følger. Men bare snakken om de forskellige råd hjælper utrolig meget. 

kærlighed

Hold sammen igennem det lange forløb

I sidste instans er det jer to, der nu skal være forældre. I skal vælge, hvordan livet for den lille ny skal se sig ud. Det er et enormt pres. 

Men kunne baby egentlig være i bedre hænder? 

Så længe I gør jeres absolut bedste fra den positive test til det store barn flytter hjemmefra, kan ingen forlange mere. 

Læg derfor nogle planer for, hvordan det skal forløbe og forsøg at holde til planerne. Er de dårligere end først antages, så stryg en eller to. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *