Når du er klar til voksenlivet

a12

Det er meget forskelligt, hvornår den enkelte dansker føler sig voksen. Nogen gør det fra det øjeblik de flytter hjemmefra, imens andre først gør det, når de får børn. 

Som voksen er du ansvarlig og skal selv stå for en masse praktiske ting. Ifølge spørgeundersøgelser bliver folk for alvor voksne, når de står med et spædbarn i hænderne, som de skal tage vare på. I dette øjeblik er du den voksne, der skal sørge for, at barnets behov bliver opfyldt.

Mange bliver for alvor voksne, når der kommer et barn

En ting er, at du som voksen vænner dig til at have et spædbarn omkring dig. En anden ting er at skulle tage det næste skridt i barnets liv. Mange forældre har svært ved at vænne sig til tanken om, at barnet går fra babystadiet og til at være tumling. Som tumling begynder barnet at kravle rundt og skal snart i gang med pottetræning

Det er meget forskelligt, hvornår børn er klar til at springe ud i dette. Nogen beder selv om at få bleen af, imens andre skal have hjælp til at smide den. 

Vasketøj

Vær den voksne og ros dit barn for fremskridt 

Det er vigtigt at du som den voksne roser dit barn for forsøget på at gå på potten. Det er de små skridt der tæller, selvom du måske inderst inde ønsker at processen går hurtigere. Børn er generelt meget lærenemme, så dit barn skal nok nå stadiet, hvor potten bliver brugt konsekvent. 

Mange pligter 

Som voksen står du får at få dagligdagen derhjemme til at fungere. Det indebærer f.eks. rengøring, smøre madpakker, vaske tøj, handle ind og lignende. Nogen synes, det er kedeligt at blive voksen, imens andre nyder det. Uanset hvad kan du ikke løbe fra, at tiden går, og at du bliver ældre. Det gælder om at leve i nuet og nyde hvert sekund med dem, som du holder af.

Jo ældre du bliver, desto klogere bliver du

Set i bakspejlet er der mange, som fortryder nogle ting, som de har gjort som helt unge. Det kan være alt fra narrestreger til, hvordan du var overfor dine forældre. Som person tænker man forskelligt alt efter, hvor i livet du er. Man lærer af sine fejl og bliver dermed et bedre menneske af det. 

Voksenlivet er et stort begreb 

Hvornår er det helt præcist, at du er voksen? Det spørgsmål kan du kun selv svare på. Nogen bliver det måske aldrig helt, men lever som en teenager i en gammel krop. 

Som udgangspunkt er du voksen, i det du når en bestemt alder. I løbet af 20erne begynder du at blive mere selvstændig, og når først du begynder at stifte familie, får du titlen som mor/far og skal dermed være et godt voksent forbillede for dit barn.  

Selvstændig

Nyd livet 

Der er ingen, som kan løbe fra at blive ældre. I stedet for at blive deprimeret over det gælder det om at acceptere det. På denne måde får du størst udbytte af livet. Som voksen ved du, at du skal nyde hvert sekund med dine børn, da de hurtigt er blevet store og kan klare sig selv. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *