Så går det op for en, at man er voksen

a12

Når man nærmer sig de sene teenageår, begynder man ofte også at gøre sig nogle tanker om det, som der skal ske i voksenlivet. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med det kørekort, man snart kan anskaffe sig, den lejlighed man snart kan bo i på egen hånd og de beslutninger, som man pludselig er ene om at tage, når det for eksempel kommer til job og uddannelse. 

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så skal du også være opmærksom på, at det ikke kun er fedt at blive voksen. Pludselig er der nemlig mange forskellige ting, som man skal lære, og som man skal tage ansvar for.

Låsesmed

Det er dyrt at have en bil

Når det kommer til et kørekort, så skal du huske, at det ikke er helt billigt at eje en bil. For ikke nok med at du skal anskaffe dig og betale for selve køretøjet, så er der også udgifter, der løber på til blandt andet brændstof, vedligehold, forsikringer og andre former for afgifter. Og det er ikke helt billigt. Derfor er det ikke kun fryd og gammen at have en bil. For selvom den giver store frihed og en tanke hen mod det voksne liv, så er den også dyr i drift.

Der skal pludselig tages meget ansvar 

Når man flytter for sig selv, er der pludselig også så mange andre ting, som man skal tage hensyn til. For udover at man skal vænne sig til en mere selvstændig hverdag, hvor der ikke er nogen kære mor, der vasker tøj for en, laver mad til en og gør rent for en, så er der også de mange regninger og forsikringer, som man skal forholde sig til. Og det er også noget, der kan være som en jungle at finde rundt i. Derfor skal du tage dig en dyb indånding, før du låser op til din egen lejelighed.

Koerekort

Hav styr på nøglen 

Og lige med det har du nu også et ansvar for at holde styr på din egen nøgle. Det kan det være en god ide at gemme et telefonnummer til for eksempel en låsesmed i Fredensborg eller en låsesmed i Rudersdal. Der er nemlig flere, der er vant til, at der hænger en nøgle ude i skuret, eller at mor og far kan låse op for en – og sådan er det ikke længere, når du flytter for dig selv. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *